Mõned tähelepanekud ja näpunäited kliimaseadme kasutamisel

Kõik meie paigaldajad viivad peale kliimaseadme installatsiooni läbi instruktaaži. Alati ei saa kõik seadme kasutajad kohapeal viibida või ajapikku kipuvad näpunäited seadme kasutamise kohta ununema. Selleks oleme järgnevalt lisanud need ka kirjalikul kujul, et mälu värskendada.

  • Kliimaseadmega kütmisel tuleks kasutada kütterežiimi. Vältida tuleks automaatrežiimi. Loome näitliku situatsiooni: Hoonel on suured aknad ja kütteperioodil ilusa ilmaga paistev päike soojendab hoone sisetemperatuuri kõrgemaks, kui on seadistatud kliimaseadme puldil. Automaatrežiimil seade hakkab sellisel juhul hoonet jahutama. Kütterežiimis jääb kliimaseade ootele kuni hoone hakkab jahtuma allapoole seadmele seadistatud temperatuuri. Sama on ka elamuga, millel on ahiküte. Kui ahju kütmisel tõuseb temperatuur üle puldist määratletu hakkab seade automaatrežiimis jahutama. Kütterežiimis jääb seade ootele, kuni hoone hakkab jahtuma allapoole seadistatud temperatuuri.
  • Kõik kaasaegsed soojuspumbad põhinevad invertertehnoloogial. See tähendab, et seade reguleerib ise oma võimsust vastavalt vajadusele ning hoiab hoones stabiilset temperatuuri. Sage sisse-välja lülitamine ei tee seadmele head ega anna väiksemat elektrikulu. Seadme väljalülitamisel hakkab hoone jahtuma. Uuesti tööle pannes peab hakkama seade uuesti hoonet üles kütma. Ühtlane temperatuuri hoidmine on ökonoomsem kui sage jahtumine ja uuesti üles kütmine.
  • Õhksoojuspump vajab õhufiltrite puhastamist normaalseks toimimiseks. Seda peaks tegema üks kord ühe-kahe kuu järel sõltuvalt kui palju tolmu on õhus. Mida puhtamad on filtrid seda vähem võtab soojuspump elektrit ning annab paremini sooja. Soojuspumba kasutusjuhendis on näidatud, kuidas seda teha.
  • Hinnanguliselt iga kolme aasta järel vajab soojuspump hooldust. Hoolduse kohta loe täpsemalt SIIT.
  • Kliimaseadmega jahutamisel soovitame kasutada seda mõistlikult. Kindlasti enamus on kogenud konditsioneeri mõju autos kuumal suvepäeval. Lõõskava päikese käest konditsioneeritud autosse minnes võib ennast väga kergesti külmetada. Samuti võib nii juhtuda toas. Soovitame esialgu mitte üle pingutada ja puldist temperatuur seadistada vaid mõni kraad madalamaks välistemperatuurist.
  • Kütmise korral peab õhksoojuspump aeg-ajalt ennast sulatama. See tähendab, et välisosa põhja alt hakkab tilkuma vett. See on soojuspumbaga kütmise loomulik osa ja ei tasu sellest ära ehmuda.